Fogalomtár

Tűzifa

A tűzifa fából készül, amelyet tűzgyújtás céljából használnak. Általában kandallókban, kályhákban és más fűtőberendezésekben égetik el, hogy meleget termeljenek. A tűzifa fajtái közé tartoznak a keményfa (például tölgy, bükk) és a puhafa (például fenyő, nyárfa).

Tűzifa típusai

  • Keményfa: lassabban ég, több hőt ad le, és hosszabb ideig tart.
  • Puhafa: gyorsabban ég, általában olcsóbb, és könnyebben gyullad.

Tippek tűzifa használatához

  • Használat előtt szárítsuk ki a tűzifát, mert a nedves fa kevesebb hőt produkál, és több füstöt okoz.
  • Tároljuk fedett helyen, hogy védve legyen az esőtől és a hótól.
  • Rendszeresen tisztítsuk a füstjáratokat és a kéményt, hogy elkerüljük a füst visszaáramlását és a tűzeseteket.